Mijn naam is Lara Smink en in 2008 heb ik Praktijk de Waterlelie opgericht. De waterlelie staat voor mij symbool voor wat ik wil bereiken tijdens de therapie. Ik wil kinderen en jongeren tot bloei laten komen, zodat ze zien welke kwaliteiten en talenten ze in zich hebben. Samen met de ouders, leerkrachten, verzorgers of eventuele andere begeleiders ga ik op zoek naar datgene wat een kind nodig heeft. Juist het bundelen van elkaars krachten kan zoveel meerwaarde creƫren voor een gezin en het kind.

In 2008 heb ik mijn diploma voor de HBO opleiding Kunstzinnige therapie aan de Hogeschool van Leiden ontvangen en in 2015 heb ik de Post-HBO opleiding tot client-centered speltherapeut afgerond. Ik vind het belangrijk om mezelf uit te blijven dagen en volg dan ook regelmatig bij- of nascholing. Op deze manier waarborg ik de kwaliteit die ik lever en zorg ik ervoor dat het aanbod van mijn praktijk breder wordt en up-to-date blijft. U kunt hier mijn c.v. inzien.

Ik ben werkzaam in diverse doelgroepen. Op dit moment werk ik samen met de Katholieke basisschool: "De Bavokring" in Rotterdam en werk ik op "De Globe" in Vlaardingen met kinderen die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden.
Over mijn werk met vluchtelingenkinderen heb ik in 2016 twee artikelen gepubliceerd; "Stapje voor stapje de grenzen verleggen" & de "De reis van Sideen naar het fijne land".

Het werken met kinderen blijft voor mij elke dag bijzonder. De uitspraken die ze doen, de kleine en grote stappen die ze binnen en buiten de therapie maken en de dankbaarheid als ze merken dat iets hun helpt. Die punten zorgen er voor mij echt voor dat ik blijf genieten van het werk wat ik doe en met elk kind vind ik het mooi en bijzonder om samen uit te zoeken wat het nodig heeft om weer lekker in zijn of haar vel te komen. 

Sinds mei 2018 ben ik trotse moeder van David en dat heeft zeker ook zijn meerwaarde in mijn rol als therapeut voor kinderen en in de begeleiding van ouders. 

 

lara-2015