Praktijk de Waterlelie vindt het belangrijk dat alle ondersteuning die geboden wordt op een laagdrempelige manier plaatsvind. In het werken met uw kind komt de laagdrempelige aanpak naar voren doordat er spelenderwijze op ontdekkingstocht gegaan wordt om de oorzaak te vinden waarom uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Tijdens het werken wordt er ingespeeld op de interesses van het kind. Dit zorgt ervoor dat het kind meer open staat voor de ondersteuning die ingezet wordt. Daarnaast wordt het kind centraal gezet. Dit betekent dat er echt aangesloten wordt bij wat het kind op dat moment aangeeft en wat voor hem/haar het meeste speelt. Het kind kan op deze manier eigen oplossingen aandragen en ons handvatten geven hoe we het beste met hem/haar kunnen omgaan of hem/haar kunnen helpen.

Als ouder heeft u een belangrijke rol in deze ontdekkingstocht. U bent tenslotte degene die uw kind al jaren kent en die hem/haar elke dag ziet. Ik help u en uw kind bij het vertalen van wat uw kind probeert te vertellen met zijn/ haar gedrag, maar de woorden er nog niet voor heeft gevonden. Hierdoor kan het contact tussen jullie verbeteren en zal het duidelijker worden wat uw kind nodig heeft om blij en gelukkig in het leven te staan.

Binnen de praktijk wordt er gewerkt met algemene voorwaarden. U kunt deze hier inzien. De algemene verordering van de gegevensbescherming  (AVG) is hierin opgenomen. 

over